Nejhnusnější hospody v Česku: Inspektoři jich letos zavřeli už 129

Dodržovat předpisy a základy hygieny je pro některé provozovatelé restaurací a obchodů stále velký problém. Za tři čtvrtletí letošního roku už Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) téměř 130 podniků.

Konkrétně se jednalo o 5 velkoobchodních provozů, 15 výrobních provozů, 64 maloobchodních prodejen, 44 provozoven společného stravování a 1 internetový obchod.

Galerie: GALERIE: Uzavřené provozovny

Uzavřené provozovny – BAR&PUB DRUHÝ BŘEH – Praha

Uzavřené provozovny – BAR&PUB DRUHÝ BŘEH – Praha

Uzavřené provozovny – BAR&PUB DRUHÝ BŘEH – Praha

Uzavřené provozovny – Cúóng Giang – Praha

Uzavřené provozovny – Cúóng Giang – Praha

Uzavřené provozovny – Cúóng Giang – Praha

Uzavřené provozovny – Nguyen Thu Vuong – Praha

Uzavřené provozovny – Nguyen Thu Vuong – Praha

Uzavřené provozovny – Nguyen Thu Vuong – Praha

Uzavřené provozovny – 10

Uzavřené provozovny – SHODZIKU, s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – SHODZIKU, s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – Trieu Hai Ho – Praha

Uzavřené provozovny – Trieu Hai Ho – Praha

Uzavřené provozovny – Trieu Hai Ho – Praha

Uzavřené provozovny – Van Dung Tran – Duchcov

Uzavřené provozovny – Van Dung Tran – Duchcov

Uzavřené provozovny – Van Dung Tran – Duchcov

Uzavřené provozovny – Vihafood s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – Vihafood s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – Vihafood s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – Vinárna POD STARÝMI SCHODY – Praha

Uzavřené provozovny – Vinárna POD STARÝMI SCHODY – Praha

Uzavřené provozovny – Vinárna POD STARÝMI SCHODY – Praha

Uzavřené provozovny – YE LI JUN s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – YE LI JUN s.r.o. – Praha

Uzavřené provozovny – YE LI JUN s.r.o. – Praha

„Důvodem k uzavření byl zejména neakceptovatelný stav v provozovnách, kdy u nabízených pokrmů nebo skladovaných potravin nebylo možné zajistit jejich bezpečnost při konzumaci spotřebitelem,“ uvedl mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

KTERÉ OBCHODY A RESTAURACE UZAVŘELI INSPEKTOŘI VE VAŠEM KRAJI, SE PODÍVEJTE ZDE

Nejčastějšími prohřešky byl dlouhodobě zanedbaný úklid v podobě vrstev mastnoty, prachu a zbytků potravin na kuchyňských spotřebičích, podlaze a skladech potravin, plíseň na stěnách, nezvládnutý odvoz odpadů, absence přístupu k teplé vodě, nevyhovující stav toalet a podobně.

Kapitola sama pro sebe je pak výskyt škůdců a jejich trusu u skladovaných potravin, jídlo okousané od myší ve skladech i přímo v provozovnách a nezabezpečení provozoven před pronikáním škůdců, zejména hlodavců a hmyzu.

Pokud inspektoři zjistí, že provozovna nesplňuje hygienické předpisy, prostory uzavřou. Provozovatel pak musí zjištěné nedostatky odstranit, teprve potom mu inspektoři provoz znovu umožní.

Author: Mediafax

Zprávy převzaté z agentury Mediafax. Aktuální dění sleduje tým 120 reportérů, editorů, fotografů a grafiků, kteří mají zkušenosti z tištěných i elektronických médií. Agentura Mediafax má také k dispozici vlastní síť regionálních zpravodajů na 24 místech České republiky.

Sdílet příspěvek